Čistilne naprave brez elektrike X- PERCO®

Čistilne naprave brez elektrike X-PERCO® spadajo v velikostni razred od 5PE do 30PE - najnovejša generacija čistilnih naprav.
čistilna naprava brez elektrike

Prednosti čistilnih naprav X-PERCO®

Prenesite katalog čistilnih naprav X-PERCO

Kaj je X-PERCO in kako deluje?

  1. Odpadna voda iz gospodinjstva priteče v primarni usedalnik čistilne naprave s pomočjo gravitacije. Trdi delci se usedejo na dno. V tej prvi fazi poteka čiščenje odpadne vode s pomočjo anaerobnih bakterij, ki za svoj obstoj ne potrebujejo kisika.
  2. Nato delno očiščena voda potuje skozi pred-filter, ki preprečuje vhod morebitnih trdih delcev naprej v biološki reaktor. Tu je nameščeno posebno prenosno korito, ki delno odpadno vodo s pomočjo težišča razporeja po perforiranih ceveh, te pa vodo enakomerno razpršijo po čistilnem filtrirnem mediju X-ylit®. Na njem se ustvarja biomasa, ki za svojo rast in delovanje potrebuje kisik, katerega dovajamo skozi ventilacijsko cev, speljano skozi čistilno napravo.
čistilna naprava za vikend

Kaj je X-ylit®

X-ylit® so milijon let stara naravna lesna vlakna pridobljena iz lignita, rudnine, ki izvira iz Nemčije. Strokovno usposobljena raziskovalno razvojna ekipa za odvajanje in čiščenje vode je izvedla stroge teste, ki so pokazali, da je ta filtrirni medij X-ylit® najbolj učinkovit in hkrati najbolj ekološki na trgu.

Njegove prednosti so:

  • visoka mehanska odpornost, ki zagotavlja odlično stabilnost v celotni življenjski dobi
  • velika površina, ki zagotavlja pospešen razvoj biomase veliko hitreje, kot s katerimi koli drugimi filtrirnimi mediji (npr. kokos)
  • uporabno za kompostiranje
  • dolga pričakovana življenjska doba čistilne naprave brez elektrike (najmanj 12 let)
  • delovanje brez elektrike
  • primerna čistilna naprava za vikend

Pišite nam

Naši strokovnjaki so vam na voljo za vsa dodatna vprašanja o naših izdelkih in storitvah.

Zahtevajte ponudbo za čistilno napravo brez elektrike X-PERCO.