Uporaba piškotkov

PRAVNA PODLAGA

Podlaga za obvestilo v uporabi piškotkov je spremenjen zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

UPORABA SPLETNIH PIŠKOTKOV

Naša spletna stran www.s5projekt.si uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, statistiko obiskanosti strani ter za zbiranje informacij o uporabi spletnega mesta. To so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik. Piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, so začasni ali trajni, nikakor pa ne vsebujejo vaših osebnih podatkov, ki bi jih lahko kakorkoli uporabili za razkritje vaše osebne identitete. Piškotke uporabljajo skoraj vsa spletna mesta. Zaradi tega priporočamo strinjanje z uporabo piškotkov. Vašo odločitev za to spletno mesto je možno kadarkoli spremeniti v brskalniku, ki ga uporabljate.

UPRAVLJANJE PIŠKOTKOV ZA TO SPLETNO MESTO

Vsi spletnih brskalniki omogočajo uporabniku upravljanje z piškotki. Piškotke je možno trajno izbrisati ali prilagoditi brskalnik, tako da samodejno odstrani piškotke, ko zapustite brskalnik ali pa v celoti onemogočite prejemanje piškotov za to spletno mesto. Navodila kako odstraniti ali onemogočiti piškotke najdete na zavihku pomoč v svojem brskalniku.

UPORABA PIŠKOTKOV NA TEM SPLETNEM MESTU

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje strani, ter za analizo obiskanosti naše spletne strani in druge informacije.

Piškotki za ciljanje se uporabljajo za prepoznavanje obiskovalcev med različnimi spletnimi mesti, npr. partnerji za vsebino, mreže pasic. Te piškotke lahko podjetja uporabijo za izdelavo profila interesov obiskovalcev ali za prikazovanje ustreznih oglasov na drugih spletnih mestih.
Ime Domena Iztek Opis
YSC .youtube.com Session YouTube je ta piškotek nastavil za spremljanje ogledov vgrajenih videoposnetkov.
VISITOR_INFO1_LIVE .youtube.com 6 months Youtube je ta piškotek nastavil tako, da spremlja uporabniške nastavitve za Youtube videoposnetke, vgrajene na spletna mesta; lahko tudi ugotovi, ali obiskovalec spletnega mesta uporablja novo ali staro različico vmesnika Youtube.
IDE .doubleclick.net 1 year Ta piškotek vsebuje informacije o tem, kako končni uporabnik uporablja spletno stran in kakršno koli oglaševanje, ki ga je končni uporabnik morda videl pred obiskom omenjene spletne strani.